perjantai 31. joulukuuta 2010

Kathmandu, Nepal

31.12.2010 Kathmandu, Nepal

Eilen saavuin Kathmanduun. Pitkan paikallaanolon jalkeen Pokharassa tuntui tosi hyvalta jatkaa taas matkaa vaikka se tarkoittikin uusien ystavien hyvastelya Pokharassa ja tutuksi tulleen kantakapakan, The Old Blues Barin, jattamista taakse. Viimeista iltaa vietin selvinpain, seka aikaisen heraamisen etta jalkaa vaivaavan kihdin vuoksi.

Tie Pokharasta Katmanduun oli enimmakseen hyvakuntoinen mutta liikennetta oli todella paljon, varsinkin kummassakin paassa. Tie seuraili enimmakseen jokea, kayden valilla ylempana. Kylia oli ripoteltu pitkin, yleensa niiden vali ei ollut pitka. Katmanduun saavuttaessa, kaupunkia ymparoiville vuorille kiivettaessa huipun tuntumissa oli muutaman kilometrin autojono, jonka ohi puikkelehdin muista moottoripyorailijoista mallia ottaen. Jonon syyna olivat hitaat kuorma-autot jotka matelivat ylamakea etanan vauhtia, puskien samalla niin paksua mustaa savua etta vauhtini varmaan hidastui savupilveen osuessani. Perilla naama olikin aivan musta.

Kathmandun laaksoon laskeutuessa vastassa olikin sitten suurkaupungin sietamaton liikenneruuhka. Ruuhkassa seisoessani en pystynyt etsimaan bensa-asemaa ja bensa loppuikin juuri kun saavuin Thameliin, turistialueelle. Onneksi loysin kioskin jonka omistaja hommasi parissa minuutissa kaksi litraa bensaa muovipulloihin pakattuna. Kunpa voisin sanoa ettei minulle ole koskaan ennen kaynyt nain Suomessa.

Thamelkin on muuttunut siita kun viimeksi kavin Nepalissa 17 vuotta sitten. Nyt kapeita kujia kaahaava autot ja miljoonat moottoripyorat. Taalla laaksoon rajoittuvassa tiheassa ja kapeakatuisessa kaupungissa on nykyaan aivan liikaa autoja. Thamelin kadut ovat nyt taynna turisteille suunnattuja liikkeita ja ravintoloita, mielestani taalla oli ennen huomattavasti enemman tavallisia, nepalilaisiakin palvelevia liikkeita. Ja huumeiden myyjat supisevat koko ajan korvaan: 'Hash, sir, wanna smoke some?' Eivat tunnu uskovan kieltavaa vastausta. Hermot meinaavat valilla menna.

Oikeastaan mukavan ja rauhallisen Pokharan jalkeen tama kaupunki ahdistaa ja mieli tekee jatkaa matkaa. Suunnitelmana on lahtea 2. paiva, ja olla viela yksi paiva jossakin matkan varrella Nepalin puolella. Intiassa koitan sitten jarjestaa itseni ja pyorani junan kyytiin jotta saan pitkan ja tylsan paluumatkan hoidettua helpolla. Sitten muutama paiva Agrassa ja jossakin muualla Delhin lahella ennen pyoran palautusta. 10. paiva on lentoni Goalle.

Tanaan taytynee viettaa uuttavuotta Kathmandussa. Nepalilaisen oppaan mukaan paikalliset viettavat uuttavuotta lahinna alkoholin merkeissa. Taitaa tulla viela rauhattomampi yo kun viime yona.

2 kommenttia:

  1. Hyvää Uutta Vuotta! Jaksa vain päivittää blogia ahkerasti, monet käyvät tätä lukemassa vaikka eivät kommentoi. Saatko kuvia jossain vaiheessa näytille?

    VastaaPoista
  2. Hyvää Uutta Vuotta täältä piilaaksosta!

    VastaaPoista