torstai 16. joulukuuta 2010

Delhi, 16.12.2010

Tervetuloa lukemaan matkablogiani, 'Viltsu Intiassa'.

Hieman yllättäen minulle tarjoutui tilaisuus pitää töistä pitkä palkaton vapaa. Tämä mahdollisti jo usean vuoden päässäni muhineen unelman, viettää koko talvi Intiassa. Piti vain käydä verottamassa säästöjäni niin tämä oli toteutettavissa. Hieman pelottikin tehdä näin radikaali ratkaisu mutta ajattelin että jos en sitä nyt tee, se ei toteudu koskaan. Man's got to do what man's got to do.

Tarkoitukseni on ensin kierrellä ensin Pohjois-Intiaa ja Mahdollisesti Nepalia moottoripyörällä, sen jälkeen suunnata kohti etelää ja rentoutua Goan rannoilla, matkustella siellä päin, mahdollisesti jopa Keralaan asti.
Goa on jo tuttu ja Pohjois-Intiassa ja Nepalissa olen myös matkustellut vajaa 20 vuotta sitten.

Saavuin Delhiin edellispäivänä, myöhään yöllä. Takana oli uuvuttava lento joka alkoi liian aikaisin aamulla Helsingistä. Välilaskuna oli odotusta Amsterdamissa ja lopulta pitkä sulloutumminen KLM:n jumbon ikkunapaikalle, intialaisen perheen piirittämänä. Onneksi koneen viihdelaitteista sai itse valita elokuvan monien vaihtoehtojen joukosta.

Lentoasema Delhissä oli valtava, sen on täytynyt kasvaa 18 vuoden takaisen viime vierailuni jälkeen. Maahantulomuodollisuudet oli nopeasti hoidettu eikä tullikaan ollut minusta kiinnostunut. Sitten tiskiltä pre-paid taksi keskustaan. Lapun kanssa etsimään taksia, joka ei ollut vaikea tehtävä, sillä taksitkin etsivät minua. Lentoasema tuntui viime vierailuni jälkeen myös siirtyneen kauemmas kaupungista. Kuskilla oli tutut metkut. Vasta paikkakunnalle tulleesta uudesta turistista, 'paistista', on hyödyttävä mahdollisimman paljon. Kun saavuimme turistialueelle, Pahar Ganjiin, alkoi hotellin myyminen. Enää hän ei tiennytkään missä minun pyytämäni hotelli on, vaan yritti väkisin saada minut kalliimpaan, ja kuitata bonuksen asiakkaan tuomisesta. Sain kuitenkin tahtoni läpi ja pääsin vielä taksista ja kuskista eroon.

Hotelli, 'My Inn' on ok, kalliimman puoleinen tosin. Onneksi täällä on ilmainen wlan internet, voi omalla miniläppärillä surfailla. Yhteys täytyy vain joka päiväksi aktivoida erikseen. Huone on mukavan kokoinen ja siisti. Ikkuna ei pidä ääntä yhtään vaan kaikki ulkoa kujalta kuuluu sisälle. Yöllä on onneksi hiljaista, muutamia kulkukoirien haukuntakilpailuita lukuunottamatta. Aamulla pulut jotka majailevat jossakin ikkunan lähistöllä, alkavat pitää meteliä. Sitä pitävät myös kauppiaat, mopot, skootterit, radioista huutavat Bollywood filmi hitit ja käytävillä koko ajan keskenään vuolaasti kommunikoiva henkilökunta. Onneksi olen viimeksi mainituille päässyt kostamaan ja herättänyt heidät molempina iltoina myöhään hotellille tullessani. Puluille kun pääsisi vielä kostamaan.

Eilen hankin itselleni intialaisen SIM kortin puhelimeen. Numero on +91 9650933543. Jos soitatte, muistakaa että puhelu on Intiaan asti, eikä välttämättä halpaa touhua. Minulle tietääkseni vastaaminen Suomesta tuleviin puheluihin ei maksa. Myöhemmin täytyy vielä tutkia saisiko läppäriin 3G/2G kortin tai mokkulan, jotta pääsisin nettiin.

Huomenna yritän myös ostaa moottoripyörän. Intiassa merkki on tietysti Royal-Enfield, samanlainen kun uskollinen ratsuni Suomessa. Tarjontaa täällä tuntuu löytyvän. Käytetyt ovat niin halpoja että pidemmäksi aikaa oma pyörä tulee halvemmaksi kuin vuokrattu. Tosin hermostuttaa hieman miten sen myyminen aikanaan onnistuu. Tosin jos olisi pyörä odottamassa Goalla, olisi tänne palattava pian uudestaan. Gepsiin on ladattu Open Street Mapsin ilmaiset kartat, eivät aivan aukottomat mutta helpottavat huomattavasti ajamista, kävelyä ja riksalla matkustamista.

Tässä kaikki tällä kertaa, en tiedä vielä koska palaan asiaan, imsallah. Kommentoikaa!

Ville

8 kommenttia:

  1. Way to go maaaan! Peteltä terveisiä, on kanssa lähdössä lämpimämpään hetkeksi :-)

    VastaaPoista
  2. Sinähän voit sitten piirtää OSM:iin ne Intian valkoiset kohdat ;)

    VastaaPoista
  3. Juu, lähetetään reitit ilman muuta Open Street Mapsiin, niin olen tehnyt ennenkin. Näin saadaan kartta kattavammaksi.
    Tänään kävin ensimmäisessä Enfield kaupassa, mutta täytyy vielä kierrellä.

    VastaaPoista
  4. No niin, lisää blogia! Eipäs nyt laiskotella siellä :)

    VastaaPoista
  5. Delhin tuoksut ja äänet tuntuvat kovin tutuilta! Mielenkiinnolla odotan lisää.

    VastaaPoista
  6. Oho, eipä olla hetkeen oltu jutuissa, niin en tiennyt että noin pitkälle reissulle olet lähtenyt! Facebook-jutuista toki hokasin että oot lähdössä reissuun, mutta luulin että kyseessä on peruspyörähdys. Kateeksi käy tuolllainen reissu! Toivottavasti joskus pääsen itsekin Intiassa käymään, edes lyhyemmäksi aikaa. Onnea matkaan! Johannes

    VastaaPoista
  7. FB kuvastasi päätellen jonkinasteinen inkarnaatio on jo tapahtunut.... Saapa nähdä tunnistaako Niina sut Goan lentokentällä.

    VastaaPoista