sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Auringossa

16.1.2011 Utorda, Goa, Intia

Tänään on ollut mukava päivä. Aamupäivällä ystävämme, hotellin 'General Manager' kuten häntä kutsumme, Werner, vei meidät Varnan kylään. Siellä menimme putoukselle jonka lammikossa on pieniä kaloja jotka tulevat näykkimään jaloista kuollutta ihoa. Goalainen jalkahoito. Paikka oli mukavan viileä ja rauhallinen. Paluumatkalla kävimme varnan kylässä paikallisessa baarissa, jossa ei usein turisteja näy. Maistoimme paikallisia feni-pohjaisia viinoja, jotka oli maustettu eri tavoin. Feni on kookoksesta tai Cashew-pähkinöistä tehtyä paikallista pontikkaa. Inkivääri-feni, ale, oli tosi hyvää tonicin kanssa. Juoma sai uuden nimen, GGT, ginger tonic. Pullot päätyivät myös mukaamme.

Hotellissa nautimme lounasta. Keittiön pojat ovat Koillis-Intiasta, Arunachal Pradeshin ja Assamin osavaltioista. Pyysimme heitä tekemään heidän paikallista ruokaansa. Saimme makoisaa kanacurryä, Ehkä hiukan mausteisempaa kun etelämpänä. Illalla varmaan tulemme taas rannalle ja maistelemme tandooria. Tandoori on tymnnyriin rakennettu paikallinen grilli. Tandoori ruoat ovat tosi herkullisia. Sain joka GM:ltämme ohjeet tandooriuunin rakentamiseen, ehkäpä vielä Suomessakin nautimme joskus tandoorista.

Ruuan jälkeen tulimme rannalle, sillä nettitikkumme toimii vain täällä, hotellin pihalla se on täysin kuollut. Jatkossa täytyy varmaan hotellit valita netin toimimisen mukaan. Lisäksi minun täytyy selvittää miten saan tikun toimimaan omassa läppärissäni, jossa on Ubuntu käyttöjärjestelmä. Nyt se toimii vain Niinan Windows läppärissä.

Vietämme varmaan Goalla vielä viikon, ennen kuin jatkamme eteenpäin. Suunnitelmissa on matkustaa ensin junalla Karnatakaan, naapuriosavaltioon. Siellä menemme ensin Hampin pyhään kaupunkiin jossa on paljon hienoja raunioita. Sitten jatkamme Bengaluruun, eli Bangaloreen. Siellä on työpaikkani Tiedon toimisto. Toivon että voisimme vierailla siellä. Karnatakan jälkeen matkustamme etelämmäs, Keralaan Champiin ja Trivandrumiin. Kaikki tapaamani Keralassa vierailleet ovat kehuneet paikkaa mahtavaksi.

1 kommentti:

  1. Moi kollega, sain linkin blogiisi Sarilta täältä Tampereelta. Mielenkiintoinen matka sulla! Kävin viime viikolla Bangaloren toimistolla ja maaliskuun alusta lähtien minä ja mieheni ollaan siellä töissä. Jos olet vielä tuolloin reissussa niin tervetuloa käymään!

    VastaaPoista